Termékek Menü

Kerámia mázak

Az Interkerám ajánlatában a legnagyobb választék a kerámia és porcelán mázak  területén található. Társaságunk közel negyedszázados működés során több száz tonna mázat értékesített és mázreceptet dolgozott ki, állított termelésbe partneri igényei alapján. 

Égetési hőfok szerint ajánlva a legszélésebb választékot az alacsony hőfokon   pl. 940- 980 °C-on  vagy magasabban 980-1050 °C –on, égethető mázak jelentik.

Fritt és alapmáz beszállítónk Európa legnagyobb gyártója a Ferro cég. Német és spanyol üzemiben előállított termékeit transzparens és fedő,  illetve fényes valamint matt felületi megjelenéssel szállítjuk. Ezek a mázak jól illeszkednek a forgalmazott agyagokra, plasztikus és öntőmasszákra. Kiválóan színezhetők, a szokásos eljárásokkal jól felhordhatók.

Alap és színezett mázas ajánlatunkat kiegészítve a legkiválóbb beszállítókkal dolgozunk  együtt úgy mint a Mondre & Manz és Reimbold társaságok.

A társaságunk által hagyományos technológiával gyártott mázak közül kiemelkedik a károsanyag mentes máz a sorozat. Ezek olyan alap- és adalékanyagokból készült, amelyek nem tartalmaznak ólmot vagy egyéb kioldható nehézfémeket. A mázak élénk, telített színekkel rendelkeznek, és könnyen feldolgozhatók. Elsősorban fehér kőcserép masszákra ajánljuk.. A mázak étkezési edények készítésére alkalmasak.

Gyártási, illetve ajánlati programunkban megtalálhatóak az különböző effekt, raku és divatmázak. Ezek között saját gyártásunkat kiegészítve ajánljuk a Mondre &Manz illetve a Terracolor cégek termékeit is.

Kőedény és félporcelán termékek felületére az 1180-1240 °C égethető termékeket ajánlunk  A mázak fényes, félmatt vagy matt felületűek lehetnek az égetési körülményektől függően. A fényes mázak étkezési edények készítéséhez is használhatók, a matt mázak csak korlátozottan. Valamennyi máz ólommentes. Egyes mázak összetétele lehetővé teszi a nyers mázolást, és a széles égetési intervallumot.

Porcelánmáz ajánlatunk Európa legnagyobb porcelán alapanyagot gyártó cégére  IMREYS Tableware  termékeire épül.  Választékunk magába foglalja mind a lágyabb 1280-1320 °C-on,   mind a keményebb porcelánok 1380-1420°C -on égethető sorozatait a német és a limogesi gyárakból. 

A képek tájékoztató jellegűek, kismértékű színbeli eltérés előfordulhat !
További információt és a teljes kínálatot megtalálja a www.interkeram.hu honlapunkon.