Termékek Menü

Kerámia masszák, agyagok

Az Interkerám Kft. termékpalettáján legnagyobb választékban a félkész és közvetlen felhasználásra alkalmas agyagok és masszák találhatók.A felhasználásra kész masszák  közül  kiemelkedő választékkal  rendelkezünk a westernwaldi területről származó kőcserép és kőedény anyagokból.  Égetési hőfokuk típustól függően  960-1300 °C között található.A Goerg & Schneider cég által kínált termékválaszték kiterjed a világos és fehérre égő agyagokra a sovány agyagtól a zsírosig.  Ez az alapja annak, hogy a Goerg & Schneider az európai piacra agyagokat és nemesített termékeket, mint kerámia masszákat és samottokat szállítani tud. 

Termékpalettánkon a hagyományos fazekasagyagok is, jelen vannak , amelyek döntő részben  magyarországi lelőhelyeken kerülnek bányászásra és folyamatosan ellenőrzött körülmények között vákuumozott feldolgozásra.  Terrakotta és mázas égetéssel egyaránt  felhasználhatók  használati és dísztárgyak előállítására. Lehetőségünk van az igényekhez igazodóan eltérő nedvességtartalommal is szállítani az agyagokat.

Egyedi kézműipari - sütő-főző vagy használati edényekre - épületkerámia elemek gyártására illetve kerámiaművészeti  célokra az Interkerám KS  márkanévvel  plasztikus samottos  massza gyártásával egészíti ki  masszaválasztékát.

További információt és a teljes kínálatot megtalálja a www.interkeram.hu honlapunkon.